Блиц интервю: Саня от Sanya’s World

Sanyas World

Име: Александрина / на кратко Саня/

Години: 31

Травъл блог: sanyasworld.com

Родно място: Стара Загора

В момента живея в Пловдив

Занимавам се със: имам счетоводна кантора и това е основната ми професия

За мен трябва да знаете, че… обожавам интензивния начин на живот и постоянно се опитвам да инвестирам време в това, да бъда по-добра и да уча нови неща.

Харесвам… опознаването на различни култури и места

Обичам… да пътувам и да чета книги

Не харесвам… скуката и еднообразието

Любимите ми 3 места в България са – Смолянските езера, Белоградчишките скали, пещера Проходна. Но като цяло ми е много трудно да кажа само 3 места, защото имаме толкова красиви и уникални кътчета, че някак си да избера само част от тях ми се вижда нечестно, спрямо останалите спиращи дъха места.

Предпочитам да пътувам с приятели. Все още не съм пробвала сама, но обмислям да опитам

Предпочитам да пътувам с кола, самолет и влак. Не обичам да пътувам с автобус.

Първото ми пътуване беше до Лондон през 2009 година.

Предпочитам места, които са по диви и мога да се насладя на природата, защото вече трудно се впечатлявам от сгради и постройки. Но красотата на природата е различна навсякъде

Не бих посетила – няма място, което не бих посетила. Всяка една държава и култура ти дават много и те обогатяват. Просто трябва да знаеш къде отиваш и какво да очакваш.

Пътуването за мен е страст и начин на живот. Това е нещото, което ме кара да се чувствам жива

Писането за мен е начин, чрез който мога да споделя емоцията си от преживяното с останалите. Както и се надявам да давам полезна информация за местата, които посещавам и да вдъхновя хората да ги посетят сами.

Когато съм на път, винаги взимам със себе си – GoPro камерата ми и пари.

Когато съм на път, най-много ми липсва дъщеря ми, защото все още е малка да я взимам с мен в чужбина, а програмите, които винаги правя са доста интензивни и не са подходящи за нея все още. Но в България когато ходя по места, които не са особено екстремни, я взимам с мен.

Последното място, което посетих беше хижа Мазалат и връх Голям Кадемлия преди 3 дни. А в чужбина последно бях в Торино, Италия през ноември 2019.

Следващото място, което ще посетя е: надявам се да успея да осъществя пътуването си до Виетнам и Камбоджа, както и това, което отпадна до Русия. А в България следващото ми пътуване е към Пирин и красотите му.

Местата, които най-много искам да посетя са – Храмовете в Камбоджа, Хаваи и Мачу Пикчу са ми мечтаните дестинации. Но като цяло мечтата ми е да обиколя всяко едно кътче на Света.

Най-добрият съвет за пътуване, който мога да дам е – трябва да се наслаждавате на местата, на които отивате. Дори и културата да е много по-различна от нашата, точно това е целта на пътуванията – да се запознаваме с новото. Когато пътувах в Мароко, имаше много българи, които не спираха да мрънкат каква мизерия и мръсотия било. Но на мен много ми хареса. Винаги трябва да знаеш къде отиваш и все пак какво те очаква. Точно за това няма място, което да не ми харесва. Защото всяко едно ново преживяване ме учи на нещо.

Най-лошият съвет за пътуване, който мога да дам е: да си стоите в хотела или комплекса и да не опознавате местата около вас. За мен е без значение къде ще отседна, защото в хотела отивам само за да спя, след 14 часови разходки през деня.

Следвайте пътешествията на Саня в нейния блог Sanya’s World, във Facebook и Instagram.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *