Най-доброто от астомските блогове през декември

Декември е месецът на вълшебството и приказките, когато травъл блоговете се превръщат в източник на вдъхновение за пътешественици от целия свят. В този месец, когато празниците са в пълен разгар, блоговете за пътешествия стават платформа за откриване на най-вълнуващите коледни пазари, заснежени курорти, топли екзотични дестинации или дори някои незабравими празнични традиции от различни култури по света. Вижте декемврийските предложения на нашите блогъри, изпълнени със съвети за пътувания и с невероятни истории, които ще ви отведат на вълшебно пътешествие през празничния сезон.

Белоградчишките скали отблизо и наоколо

От Ели Иванова, Друми в думи

Природните забележителности на България като цяло и в частност бележитите Белоградчишки скали са национално богатство и би трябвало да има лесна за намиране и общодостъпна информация за тях – кое къде се намира и как се стига до него. Който иска да си организира сам нещата, трябва да може да го направи без проблем и лутане!

В тази статия се опитах да систематизирам част от интересните места в Белоградчик и наоколо и да ви покажа как да стигнете до тях.

Архитектурно-исторически резерват Копривщица

От Стефан Иванов, Фото моменти

В нашата България има места, преизпълнени с чудеса!

Имаме си неизмерими природни богатства – непристъпни, подпрели небесата, скалисти върхове, бистри сребристи реки, течащи през ширни зелени равнини, сини езера, отразили пухестите бели облаци над тях, гъсти гори, покрили величествените планински склонове, бурни вълни, разбиващи се в златист фин мек пясък, създаден от милион шарени миди, древни златни съкровища, изваяни с изящество от незнайни ръце и всичко това силно разтуптява моето сърце, а очите ми се пълнят със сълзи на радост.
Съществува обаче едно място, кътче в нашата България, като шепите ми малко, а събрало в себе си цялата ѝ красота!
Преизпълнено с история е то и славни българи таз земя родила е!
Горите тук най-красиви на света са, а реката извита несравнима живописна долина оформила е. Като струна сребриста тя с глас весел песни пее и легенди разказва.
Това градче история бурна най-свидно в пазвите си пази и на всяка крачка паметници на културата тук срещам.
Представям ви: “Архитектурно-исторически резерват Копривщица”

Красив Троян

От Александър Алексиев, Travel Better

Красив Троян е хаштагът, който се използва в социалните мрежи за популяризиране на градчето на река Осъм в полите на Стара планина и това словосъчетание не е случайно избрано, защото красотите, които видях и при това мое посещение, ще ме накарат да дойда още веднъж тук и с повод и без специален такъв.

Прочетете статията тук.

Пътешествие до едни от най-красивите средновековни манастири и туристически обекти в Армения

От Станислава, Sun and Sany

В Армения посветихме два дни на едни от най-известните забележителности – храмът Гарни, средновековните манастири Гегард, Санаин, Хагпат и Ахтала, язидският храм Зиарат и Еребуни – предшественикът на Ереван. До всички тези места се предлагат еднодневни екскурзии от столицата и без съмнение е едно от нещата, които препоръчвам. Пътуването в Армения е вълнуващо преживяване, изпълнено със спиращи дъха гледки към високи върхове и отвеждащо до интригуващи места. Какво имам предвид – разказвам в тази статия.

Остров Сокотра, Йемен – Скритият Рай

От Росица Димитрова, Trips with Rosie

Остров Сокотра е прекрасно, вълшебно място – истински скрит рай. Със зашеметяващите си ендемични драконови дървета и великолепните бутилкови дръвчета с розови цветове – лесно ще се влюбите в Сокотра. Но островът крие и много други тайни, които си заслужава да бъдат видяни, и несравнимото му нощно небе е една от тях.

Линк към статията: https://tripswithrosie.com/bg/zabelejitelnosti-ostrov-sokotra-yemen/

Зимна приказка в Мюнхен, Цюрих и Залцбург – Коледни базари и още

От Вики, My Trips to Remember

Декември е магичният месец на Коледа. Големите европейски градове обличат централните си части с приказни светлини и украса, а Коледните базари стават притегателна за милиони туристи. Преследвайки точно тази магия, се отправихме на зимно пътешествие до Мюнхен, Цюрих и Залцбург. Редом с базарите на местни занаятчии, топлите ароматни напитки и вкусни традиционни храни, разгледахме и най-големите забележителности на трите града. 

Историята на цялото пътешествие може да прочетете в тази статия.

Остров Пукет

От Джорджа, Съветите на Джорджа

Пукет в Тайланд е известен у нас с името „Тайландският Слънчев бряг“. Но този остров, който е и най-големият в страната, може да предложи много повече от барове, нощен живот и забавления: красиви пясъчни плажове, културни забележителности и природни красоти. Както и невероятното усещане за безгрижност и свобода, което те обзема, когато обикаляш по такива места.

Тук може да разгледате и прочетете повече за някои от най-интересните забележителности, плажове и гледки на остров Пукет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *