Най-доброто от астомските блогове през ноември

Тази година ноември не е като останалите – ударно ни изненада с много сняг и предпразнично настроение седмици по-рано. Къде пътуваха и какво ни разказаха нашите блогъри през изминалия месец четете в следващите редове.

Природна забележителност „Пашови скали“ край Юндола: великолепие от родопски панорами и чудни гледки

От Стефан Иванов, Фото моменти

Началото на месец ноември е и есенната емоция напълно ме е завладяла, та чак треска ме тресе.
Искам да намеря перфектния есенен пейзаж, да го изживея, да го заснема и да ви го представя.
Но накъде да поема? Къде да го открия?
Към Родопите!
Тази планина никога не ме е подвеждала и ето ме на път към моята Родопа.

Линк към статията: https://www.photomoments.bg/bg/post/pashovi-cliffs-rhodopes

10 любопитни забележителности из гънките на Русенски Лом

От Ели Иванова, Друми в думи

Няколко пъти съм посещавала района на Русенски Лом, познат още с имената Поломието и Ломовете. За последно бях там през един уикенд на границата между септември и октомври. За двата слънчеви и горещи дни посетихме доста любопитни места и се запознахме с интересни хора.

За някои от най-интересните забележителности в Поломието разказвам в тази статия.

Най-добрите спа хотели в България

От Кирил Вълканов, Искам да летя

Почивката в спа хотели е страхотен начин да презаредите тялото си с енергия и позитивни емоции, да подобрите здравния си статус и да се насладите на релакс и спокойствие. Повечето спа хотели в България предлагат отлични възможности за това и тук ви разказвам за моите впечатления от най-добрите спа хотели в България.

Попитали Радио Ереван… Градски туризъм и кулинарни трепети в арменската столица

От Станислава, Sun and Sany 

Преди да тръгнем на спретната ни екскурзия до Армения, бях развълнувана и ми беше много любопитно да посетя тази хем позната, хем далечна за мен страна, да се запозная с нейния народ и обичаи. В първите си ученически години имах съученичка на име Азалия – арменка. Семейството й беше заможно и до ден днешен си я спомням много добре. Любопиството ми беше оправдано – Армения е страна на контрастите, на затвърдени обичаи и на много вкусна храна. В статията в блога обаче се фокусирам върху столицата Ереван и нейните забележителности, места и неща за хапване.

Забележителности в Порто – пътеводител

От Елена Колева, My Places to Visit

Именно в Порто и в северните региони е основана Португалия през 12 век и португалците се превръщат в народ и нация.
Разположен по протежение на устието на река Дуро и простирайки се до бреговата линия на Атлантическия океан, Порто е един от най-старите европейски центрове. Град от световното културно наследство, Порто е портал и отправна точка за пътуване през природното и културно разнообразие на региона.
Повечето интересни точки в града са разположени в сравнително малка зона между крайречния квартал Рибейра и централния булевард Авенида дос Алиадос. В този очарователен район си позволете да се изгубиоте в лабиринта от средновековни алеи, магазини от стария свят, калдъръмени улици и барокови паметници, които определят този град.

Прочетете статията тук: https://myplacestovisit.net/porto-sightseeing/

Вила Грок – светът на клоуна в центъра на манежа

От Петя Канзова, Travel with History

Скрито на хълмовете над Империя се намира едно изумително имение, създадено от клоун. Но не си представяйте клоуна от „То“, този е забавен, интересен и уникален. Вила Грок е единствена по рода си. Всъщност терминът вила е малко подценяващ защото Вила Грок е по-скоро необичаен красив дворец, комбинация от свободата в началото на XX-ти век и ексцентричността на собственика. Няма дефиниран стил, дори не е обединение от няколко стила. Вила Грок си е Вила Грок! Още щом прекрачихме прага, все едно тръгнахме на пътешествие из света на цирка, по-точно на този на клоуна. На всеки етаж са създадени различни тематични стаи. Първо попаднахме в ретро кафене, след това гледахме черно бели филми в малкото кино, после открихме помещение, в което снимки от стената ни „разказваха“ историята на вилата и клоуна.

ВИЛА ГРОК – СВЕТЪТ НА КЛОУНА В ЦЕНТЪРА НА МАНЕЖА (travel-with-history.com)

Как да прекараме 7 вълшебни дни в Исландия

От Любомира от Bulgarian On The Go

Исландия през зимата е истинска магия. Северно сияние. Водопади. Ледници. Вулкани. Гейзери. Всякакви чудеса на природата!

Имахме щастието да прекараме 7 дни в Исландия и в статията си описвам местата, които успяхме да се посетим за това време. А едно от най-изненадващите неща тук е времето – ветрове от порядъка на 100 км/ч успяваха да поместват колата в движение, а да не говорим за невъзможността да вървиш в подобно време.

В Исландия може да очаквате всичко, но едно е сигурно – това пътуване ще остави ярък спомен за цял живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *