Най-доброто от астомските блогове през март

Официално вече посрещнахме пролетта и сме повече от готови за пътешествия и приключения през идните топли месеци. Със затоплянето желанието да пътуваме се увеличава и нямаме търпение да ви вземем с нас. Настанете се удобно и вижте какво са ни подготвили за четене нашите блогъри през месец март.

Ровините – красивите, но малко популярни пясъчни пирамиди на село Банище

от Вики – Моето пътуващо аз

Ровините – пясъчните кули на село Банище достигат едва до няколко метра височина и мащабът им е далеч по-малък от пирамидите при село Стоб или около Мелник, но красивите форми придават на мястото уникалност и очарователност. Тази пясъчна композиция от пирамидални земни форми (част, от които съединени в основата си) оцветена в различни оттенъци на оранжевото и червеното контрастира на околния пейзаж създавайки усещане за сюрреализъм.

Цялата статия за Ровините може да прочетете тук.

Маршрути и забележителности в Искърското дефиле

От Ели Иванова, Друми в думи

Една от най-живописните ЖП линии и съответно шосе са прокарани в Искърското дефиле, което очарова с удивителните си гледки към реката, изящните ѝ извивки и високите брегове с ръбати скали. Не са никак малко и забележителностите в близост до реката, разходката до които допълва картините и най-вече впечатленията. Статията от линка тук е посветена на тях.

Маса Маритима – под небето на Тоскана

Чували ли сте някога за Маса Маритима в Тоскана?

Не знам защо досега сме пропускали това скрито тосканско бижу, кацнало на панорамен хълм на север от Гросето. Древен, очарователен истински средновековен град, в който много знаци от миналото са все още разпознаваеми в идеално запазените градски стени, тесни улички и архитектурни шедьоври, а завоят в „грешна“ посока със сигурност ще се окаже неочакван късмет.

А знаете ли, че Маса Маритима крие вековна еротична тайна?

Прочетете повече тук: МАСА МАРИТИМА – ПОД НЕБЕТО НА ТОСКАНА (travel-with-history.com)

Храмов комплекс Ангкор

Храмов комплекс Ангкор в Камбоджа е олицетворение на кхмерския гений от периода, наричан златен век на кхмерската цивилизация.

Когато застанеш пред тези величествени храмове, популярната мисъл, че „разбираш колко мъничко място заемаш в света“ важи с пълна сила.

Наистина оставаш безмълвен, а за тях има да се каже толкова много. Историята и подробностите около тези уникални храмове са изключително интересни, така че може да прочетете повече за тях тук.

Джорджа от Съветите на Джорджа

Фотински водопади – екстремно, но и много красиво място за посещение

Фотинските водопади са едни от най-красивите водопади, които съм посещавал, но също така и едни от най-предизвикателните. Намират се в Западни Родопи в близост до село Фотиново. Те са 3 на брой и са с височина около 6-7 метра, а най-високия около 16 метра. Преходът до тях е дълъг 3-4км и ще ви отнеме около час, но красивата природа и шума на реката определено ще го направят да се усети като миг.

Прочетете повече за тях в статията тук.

Остров Калсой (Kalsoy) – Фарьорски острови

Сигурна съм, че ще се изненадате как намесих агент 007 с Фарьорските острови. През есента на 2019г. част от филма „Смъртта може да почака“ е сниман на остров Калсой. 60 човека от снимачния екип живеят в селцето Trøllanes. Калсой се преобразява във The Poison Island – базата, в която злодеят Луцифер Сафин произвежда биологично оръжие, а Джеймс Бонд намира смъртта си близо до фара Kallur.

Напълно разбираемо е защо драматичните пейзажи на остров Калсой са избрани за декор на филма. На отсрещния хълм попаднахме на “надгробната плоча” на Джеймс Бонд. Много истина имаше в изсечените в камъка думи “Правилното предназначение на човек е да живее, не да съществува”.

Повече снимки и информация за остров Калсой (Kalsoy) ще откриете в линка: 👇
http://bit.ly/3mo5VTj

Снежни приключения в района на най-известния японски ски курорт Нисеко и наоколо

От Станислава, Sun and Sany

Най-северният японски остров Хокайдо е популярна дестинация сред любителите на зимните спортове, заради обилните количества снеговалеж и първо качество сняг, с който се слави из целия свят. Централно Хокайдо и северните части бяха първата ни среща с острова, посетихме и сравнихме малки и големи ски курорти, след което се отправихме към района на Нисеко и планината Йотей за следващите 5 дни. Отскочихме до крайбрежния град Иванай, където разгледахме шинтоистки храм и попаднахме в снежна буря. Повече за този район на острова и нашия престой разказвам в статията тук.

3 дни в Шумен (ско) – забележителности, пътеки и вино

Шумен се намира на 400 км от София и на едва 88 км от Варна. Древна история, природа и очарование, първите столици на България, наследство от траки и прачовеци, вино, езда, красота – всичко това ще откриете в Шуменско. Районът е богат както на природни, така и на исторически забележителности, на спиращи дъха гледки и на омайващи душата лозя. Отделете си поне три дни за града и околността му и потегляйте още сега. Кристина от травъл блога Our New Horizons ви обещава неповторими вълнения и приключения. Идеи за това какво да разгледате, открийте в статията й 3 дни в Шумен (ско) – забележителности, пътеки и вино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *