Най-доброто от българските травъл блогове през септември

Септември се изниза неусетно и колкото и да не ни се иска с него си тръгват слънчевите дни и морските приключения. И този месец беше изпълнен с интересни пътувания в България и по света, а българските травъл блогъри от Астом ни вдъхновиха с многобройни полезни статии, с които да планираме следващите пътешествия.

Представяме ви най-доброто от българските травъл блогове през септември като този път сме включили в селекцията и статии на английски език.

Статии на български

Велико Търново: мястото, където Господ целунал земята

Ели от Друми в думи е създала полезен пътеводител за старата българска столица Велико Търново.

Велико Търново, Търновград, Царевград Търнов – старата българска столица, един от най-красивите градове според различни класации, град с богата история, няколко имена, писан и описван надълго и нашироко. Освен всичко това, Велико Търново за мен е част от живота ми, място, където се чувствам като у дома си. По случай Денят на българската независимост, обявена на 22 септември 1908 година във Велико Търново, реших да събера в изчерпателен списък интересните места за посещение там и наоколо.

Магията на медения месец и най-добрите места по света за това

Бистра и Наце от Магията на пътуването стоплят сърцата ни в края на лятото с романтични дестинации за почивка.

Има места, пораждащи романтика и у най-закоравелите сърца. Има места, носещи аромата на любовта и щастието! Такива места, които сме посетили лично и препоръчваме горещо! Независимо дали търсите място за медения си месец или просто търсите място с атмосфера, романтика, емоция и хубави коктейли, хвърлете един поглед на тази статия. И кажете едно „ДА“ на лудия порив в главите си, венчайте се за набързо нахвърлените куфар/раница и празнувайте живота в някоя мечтана дестинация! Всички предложения –  тук.

Скритата красота на Осоговската планина

Станислава от Sun and Sany ни отвежда в Осоговската планина и ни разкрива нейните потайности.

Осоговската планина не е от най-популярните дестинации, но предлага чудесни условия за туризъм. Връх Руен е нейният първенец – висок е 2251м и се намира на границата между България и  Република Македония. Красиви гледки и диви коне са част от нещата, с които ще се изненадате по пътя. Пригответе се за много ходене, тъй като само в едната посока ще извървите 18км! За всичко това – тук.

18 невероятни места в Северна България

Юлия от Time 2 Travel ни дава цели 18 страхотни причини да посетим Северна България.

В този кратък наръчник ще намерите както популярни дестинации, така и не толкова известни, но много интересни забележителности, заедно с тяхното точно местоположение, входни такси и необходимото за посещение време. А най-хубавото е, че можете да ги посетите още този месец! Вижте всички предложения – тук.

Много са уморителни тези „планинари“

Радослав от Планинар ни предизвиква да помислим за социалните мрежи и истинския живот извън тях и споделя:

Много са уморителни тези „планинари“ – така започва само един от многото постове във facebook, които ми казват, че е много модерно хората да се катерят по планините, да се снимат драматично и след това да качват снимки в социалните мрежи. Сякаш е нещо лошо… Ние от planinar.org винаги сме преследвали целта, колкото се може повече хора да прекарват свободното си време на планина. Затова статуси като този понякога ме ядосват. Прочетете повече тук.

Зелениград: автентично и пълно с живот и усмивки село

Нина и Ели от Follow the Sisters разказват интересната история на село Зелениград.

Един поглед върху българското село, изпълнен с автентичност, усмивки, традиционна храна и млади хора, облечени в български носии. Натурална българска идилия, намираща се съвсем близо до София и въпреки това непозната дори за опитните пътешественици. Прочетете цялата история тук.

най-доброто от българските травъл блогове 2

Статии на английски

Karlovo – a Pearl at the Southern Foot of Stara Planina

Свет от svetdimitrov.com увлекателно ни разказва не само историята на Карлово, но и представя интересни факти и места за посещение.

Карлово, скромно озаглавен от него, като „Перла в южното подножие на Стара планина“, е един прекрасен малък град недалеч от Пловдив. Освен че е изпъстрен с история и с факта, че е родно място на най-сърцатия българин – Васил Левски – Карлово предлага и прекрасни места за хапване и почивка, за които можете да прочетете в статията.

Strumica, beyond the carnival glory

Бистра и Наце от Магията на пътуването разказват за една интересна дестинация в близката ни съседка Македония.

Всяка година много хора са привлечени от карнавала в Струмица, който се провежда в началото на пролетта. Парадът, включващ хиляди модерни и традиционни маски, е събитието на годината. Струмица е наричана македонският Рио де Женейро. Тук можете да прочетете какво още можете да видите там освен впечатляващия карнавал и нощния живот.

The Mediaevil Fair in Castelfranco Veneto, Italy

Роси от Rossi Writes ни пренася в малките тесни улички на Италия за средновековния фестивал във Венето.

Автентични къщи с поизбелели стенописи, исторически център със средновековна архитектура и величествено извисяваща се кула са само част от детайлите, допринасящи за магическата атмосфера на този фестивал, която може да ви върне векове назад. Целият разказ можете да откриете тук.

Guide to the Burgas Region and the Bulgarian Seaside

Сианна и Теди от Eo Stories ни представят един кратък пътеводител към Бургас и Южното Черноморие.

Регионът около Бургас става особено популярен през последните години, но за жалост не с най-доброто, което може да предложи. Статията представя алтернативни идеи за туризъм, малки плажове, острови и най-розовото място в България. Кое е то? Разберете повече тук.

How to Visit the Dancing Bears Park in Bulgaria

Гери от When Woman Travels разказва за един по-различен природен парк – „Паркът на танцуващите мечки“.

Паркът в Белица е най-големият център за опазване и защита на кафявите мечки в Европа. Там те водят спокоен живот сред природата. А защо мечките са „танцуващи“ и каква е тяхната ужасна история с щастлив край можете да научите тук.

Mountain biking in Bulgaria: 2-day cross country trip in Western Rhodopes

Мария от TravellingBuzz ни разказва всичко за скорошния си двудневен преход на колело в любимите ни

Родопи. Маршрутът започва с влак от Банско до Аврамово и продължава с преход на колело от Аврамово до Орцево, където можете да прекарате една нощ в най-високото село в България. Оттам се спускате до село Баня, за да се насладите на топла и лечебна минерална вода. Цялата история можете да прочетете тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *