Най-доброто от българските травъл блогове през август

Макар и само на няколко месеца, АСТОМ – инициативата, събрала на едно място едни от най-добрите български травъл блогове набира скорост. Многото материали и статии в блоговете нашите ентусиазирани пътешественици, ни подсказаха идеята да стартираме нова рубрика – най-доброто от блоговете през месеца. Ето и първата статия.

 

Нощувка в Рилски Манастир: преживяване, което няма да забравите

Нина и Ели от Follow The Sisters споделят незабравимото си преживяване в Рилския манастир и споделят: Никой луксозен хотел в България не може да ви предостави уникалната енергия, с която една нощувка в Рилски манастир ще ви зареди. Повече за това и за живота на монасите там можете да откриете тук!

Разходка до остров Света Анастасия в Бургас

Сианна и Теодора от Eo Stories ни запознават с едно от местата в България, които все още не са претрупани от туристи.

Знаете ли, че в България също си имаме острови? Един от тях е организиран като модерна туристическа дестинация и се намира само на 7 километра от центъра на Бургас. Истории за пирати и затворници очакват любопитните пътешественици, акостирали на бреговете му след приятна разходка с корабче, тръгващо от морската гара. Ето какво още можете да видите там.

Ханкрумовски скален манастир

Радослав от Планинар ни отвежда до малко познато, но интересно място – Ханкрумовският скален манастир.

Шуменското плато не е в състояние да ви предложи стръмни изкачвания, величествени водопади и кристални езера, на които сте свикнали при походите си планината, но в своите южни склонове е скрило множество скални манастири – Осмарски, Костадинов, Троицки и др. Първоначално идеята ни беше да ви покажем всички, но това се оказа нелека задача за един следобед и то при горещини от над 30 градуса. Затова се спряхме само на един от тях – Ханкрумовски скален манастир. Повече …

Древният град Мисионис – руини, които имат още много какво да разкажат

Ели от Друми в думи споделя своите впечатления от посещението си на старинния град Мисионис – древното лице на Търговище.

Създаването на града датира от първите векове на новата ера след идването на римляните по нашите земи. В късната античност Мисионис се превръща във важен регионален икономически и търговски център. През Средновековието на територията на Мисионис има старобългарско селище, тясно свързано с културата и икономиката на столицата Велики Преслав, а по време на Второто българско царство, градът е важен стопански и търговки център. Останките от Мисионис се намират край Търговище, много близо до главния път София-Варна. Повече информация тук.

Маршрут из Балтиците: Очарователно пътуване из Литва, Латвия и Естония

Бистра и Наце от Магията на пътуването ни разказват за своето пътешествие из Балтийските държави.

Дали Балтийските държави са излишно подценявани от пътешествениците или нарочно крият своите красоти? Ще скочим в колата, за да опознаем този вълшебен регион и неговите хора! Балтиците се оказват специални и те посрещат така топло, че съжаляваш, че не си ги посетил по-рано. Ще опишем нашата обиколка с кола из трите държави. Ще споделим малко полезна информация и забавни случки от нашето пътешествие из Литва, Латвия и Естония. За всичко това – тук.

Боженишки урвич

Юлия от Time2travel.bg ни отвежда на поредното интересно място – крепостта Боженишки урвич.

Крепост Боженишки Урвич е чудесно място за разходка през уикенда. Разположена е на 80 км от София и на 3 км от село Боженица. Тя е подходяща за любителите на природата и историята. Крепост, която е важна част от отбранителната система в самия край на Второто българско царство.

В рамките на крепостта ще видите освен крепостните стени, част от жилищата, малка скална църква, но и уникален скален надпис от времето на цар Иван Шишман. Под самата крепост има чудесно оформен парк с беседки с барбекю. А недалеч минава и живописната река Бебреш.

Страхотно място за разходка в рамките на един ден. За още информация – тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *