10 начина да си партнираме с травъл блогъри

Травъл блогърите не продават. Тяхната сила е много по-голяма. Травъл блогърите убеждават, споделят, създават мнение, изграждат автентичен имидж. Травъл блогърите са хора със стотици последователи, които им вярват и следят с интерес техните приключения и истории.

Силата на блогърите е в писането, убеждаването, социалните мрежи и фотографията. Травъл блогърите омайват читателите по най-добрия начин – чрез преразказване на автентични преживявания и истории, които самите те могат да преживеят.

Именно тук идва и силата на партньорството между травъл блогърите и туристическите брандове. Давайки поглед от първо лице върху вашия хотел, хостел, хижа, заведение, екскурзия или дестинация, травъл блогърите не рекламират, а показват на читателя реално преживяване, успявят да го докоснат и да го накарат да пожелае да изживее същото приключение. 

Има различни начини за партньорство между травъл блогъри и брандове. В България този тип партньорство все още не е достатъчно разпространено, въпреки силата, която има. Ето как може да работите с травъл блогъри:

1. Онлайн ревю на места за настаняване и заведения за хранене

Ние можем да покажем и разкажем за вашия хотел, хостел, хижа, къща за гости, заведение или друг обект. Ревютата на тези места са абсолютно истински и подкрепени с много снимков и дори видео материал, така че читателят да знае какво го очаква.

Всеки един от нашите блогъри ще сподели своето преживяване по уникален начин, което ви дава няколко различни и оригинални гледни точки и истории. Така, когато онлайн потребителят потърси информация за вашия хотел, нашите статии лесно ще го грабнат.

Пример: Review: Hotel Extreme Pamporovo

2. Онлайн ревю на туристически услуги

Също като при местата за настаняване и хранене, ревютата на всякакви туристически услуги са възможен начин за партньорство с травъл блогъри. Ако искате да популяризирате своите туристически пътувания, транспортни или други услуги, обърнете се към нас.

Чрез нашите травъл блогове ще достигнете до хиляди българи и чужденци, а статиите ще са винаги на разположение на интернет потребителите, които се интересуват от вашите услуги.

Пример:  

Authentic Food Tour in Barcelona with Gastournomic

3. Онлайн ревю на туристически продукти 

Всеки пътешественик обича добрата туристическа екипировка и подготовката за пътуване. Нещата, които улесняват пътуващите винаги са били и ще бъдат интересни за читателите на нашите травъл блогове. Това могат да бъдат дори пътеводители, мобилни приложения, раници или друго.

4. Кампания в социалните мрежи

Всеки знае, че социалните мрежи вече са съществена част от популяризирането на туристическия бизнес. Нашите травъл блогъри имат хиляди последователи в сайтове като Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest. Места, на които всеки търси вдъхновение и информация за своето пътуване.

работа-с-травъл-блогъри-в-българия

5. Публикуване на спонсорирано съдържание

Друг начин за партньорство с травъл блогъри е публикуването на спонсорирано съдържание в отделните блогове. Това съдържание може да е под формата на статия, съобщение или новина, подготвена от бизнеса или блогъра. Много е важно обаче тя да отговаря на стила на блога. Спонсорираното съдържание обикновено се обсъжда предварително и се преглежда от всеки травъл блогър.

6. Банерна реклама

Банерната реклама е широко познат и разпространен начин за реклама. Нашите травъл блогове предоставят възможност да популяризирате своя туристически бизнес и да докарате трафик към сайта си чрез поставянето на специално изработен банер.

7. Блог трип (Прес трип)

Блог трипът представлява опознавателно пътуване, организирано специално за блогъри от страна на туристическа агенция или дестинация. Това пътуване обикновено продължава няколко дни, включва различни услуги и активности.

Разходите се поемат напълно от организатора, а блогърите са тези, които ще работят за популяризирането на различните хотели, заведения, активности, които са били част от тура. Блог триповете са изключително популярен начин за рекламиране на дестинации от цял свят.

Пример:

Приключението наречено “Керала Блог Експрес”

Село Чавдар – обещаващо място за активен туризъм на един час път от София

From Vienna to Prague with Daytrip

8. Отразяване на събития, фестивали, концерти

Събитията отдавна са били и ще бъдат силен начин за привличане на туристи и посетители. Нашите травъл блогъри могат да отразяват, и по този начин да популяризират, различни фестивали и концерти чрез своите сайтове и профили и социалните мрежи.

Пример: Horizon Festival Bansko, Bulgaria 2014 – The Latest News

травъл-блогъри-в-българия

9. Игра с награди (giveaway) с туристически продукти/услуги

Изключително интересен начин за партньорство с травъл блогъри е организирането на така наречения giveaway или „игра с награди“. Този подход е подходящ най-вече за различни туристически продукти, екипировка, а  може да се приложи и за екскурзии, нощувки или други тип услуга.

Обикновено при giveaway от участниците се иска да направят някакво действие преди да участват в томболата за наградата – да харесат страница във Facebook, да коментират, да споделят снимка или др. Така бизнесът получава видимост пред стотици онлайн потребители, които са потенциални гости/клиенти.

10. Туристическо посланичество

Това представлява дългосрочно сътрудничество с травъл блогъри, при което блогърите популяризират марката или продуктите на компанията, с която си партнират, а тя ги подкрепя по време на техните пътувания. Пример за такова посланичество е сътрудничество със спортен магазин, който осигурява туристическата екипировка на блогъра, а той популяризира тази екипировка и компанията винаги, когато има възможност.

Ако сте готови да си партнирате с травъл блогъри, разгледайте нашите дейности и се свържете с нас, за да ви помогнем в популяризирането на вашия туристически бизнес!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *