От къде идва доверието на хората към блоговете?

Travel bloggers Bulgaria

Успешни блогъри са тези, които искрено изразяват мнението си относно даден продукт или услуга, които предварително са опитали и тествали. Това означава, че ако те не харесват изпитана услуга или продукт няма да споделят обратното с читателите си в полза на туристическата компания. Тази искреност поражда доверие от страна на пътешествениците към блогърите.

В онлайн пространството блогърите са лидери на мнение в сферата си. Тяхното мнение е важно за читателите и се взима на сериозно от професионалистите и от работещите в туристическия бизнес.

Блогърите са важни, Дори много важни! В немалко държави те са със статут на журналисти. Но навсякъде мнението им, думата им тежи. Тежи, защото авторът ѝ не е неизвестен, има авторитет, има влияние. Блогърите са лидери на мнение. „Трябва ли да вярваме на блоговете?“ и „До колко информацията написана от блогърите е истина?“ са въпроси, които вълнуват бизнеса в днешно време. Поради бързото развитие на онлайн маркетинга много големи компании се свързват с блогове от световната мрежа и започват да работят с тях, използвайки ги като поле за рекламни цели.

Вярата в блоговете и доверието в техните автори е въпрос на личен избор. Трябва ли да вярвате на всичко, което пише в блоговете? Разбира се,че не! Все едно да вярвате на всичко, което чуете на улицата или в бара. Приемайки интернет за град, а не за вестник, и блогърите за гласа на гражданите, които искат да участват в живота на града си, мислете за източника (не вярвайте на непознати) и открийте дали информацията идва от правителството, от вестник, от голяма корпорация, от някой заинтересован или от съпругата на бивш нигерийски министър, която много иска да ви подари 20 милиона долара.

При всяко едно влизане в интернет съвременните потребителите се сблъскват с много и различна информация, така че лесно могат да проверят фактите, които ги правят недоверчиви и да открият други, които отговарят на техните убеждения. Потребителите осъзнават, че актът на публикуването на информация не означава автоматично достоверност, а често е израз на лично мнение и гледна точка, като при неразбиране или несъгласие блоговете лесно могат да бъдат пренебрегвани.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *