Блиц интервю: Надя от NTripping

В днешното блиц интервю Надя от NTripping | Trips&Stuff ще ни разкаже за своите пътешествия, мечтани дестинация и предпочитан начин на пътуване.


Име
:Надя

Травъл блог:NTripping | Trips&Stuff

Родно място:София

В момента се местя.

Занимавам се с хиляди неща. Основно с моя блог и планиране на пътувания. Не всички от тях се осъществяват, както и не всички от идеите ми за блога се реализират.

За мен трябва да знаете, че планирам дълго нещата, които върша. Затова ми отнемат толкова дълго време. Но накрая резултатите обикновено си заслужават.

Харесвам рок музика и българската кухня.

Обичам да пътувам, семейството си и приятелите.

Не харесвам изкуствени хора и прехвалени дестинации.

Любимите ми 3 места в България са Златоград; Чудните мостове; София. Но е трудно да се огранича само с три.

Предпочитам да пътувам… (сам/а; с приятели…): според ситуацията и дестинацията различно. Мога и сама, мога и семейно, с приятели, дори с непознати. Емоциите са винаги различни и досега само положителни.

Предпочитам да пътувам с… (кола, самолет, влак, автобус..): също зависи от ситуацията и дестинацията. Всеки тип пътуване предлага различни предимства, но има и различни ограничения. Из Европа на кратки разстояния с влак и кола се пътува най-добре. На по-дълги разстояния предпочитам да летя. С автобус напоследък избягвам да пътувам.

Първото ми пътуване беше до Обзор. Бях на 3 г. и имам само откъслечни спомени. Но и до днес помня разходки из бадемова горичка. Даже не помня така добре плажа или морето, а тези бадеми и как баща ми ги чупеше с камък.

Най-екстремното ми преживяване беше полет с парапланер. Особено екстремно се оказа едно кацане, след като закачих клоните на близкостоящо дърво. Но всичко завърши само с леки охлузвания и доста изплашени инструктори и други зяпачи.
playa-fronton-secluded-beaches-dominican-republic

Предпочитам места, които са различни от всичко, което познавам, защото те предлагат нови предизвикателства.

Не бих посетила единствено места, на които се водят войни, защото се страхувам за собствената си безопасност.

Пътуването за мен е най-доброто обучение.

Писането за мен е трудно! Но пък резултатите досега винагиса си заслужавали труда.

Когато съм на път, винаги взимам със себе си аптечка и удобни обувки. Всичко друго мога да си го купя на място и не е спешно да се набави.

Когато съм на път, най-много ми липсва време. Никога не е достатъчно да посетя всички местенца, които искам. Но пък се опитвам да се върна винаги на местата, които най-много са ме запленили.

Последното място, което посетих беше Мелник с АСТОМци.
Кордопуловата къща в Мелник

Следващото място, което ще посетявсе още се търси.

Местата, които най-много искам да посетя, са безброй. Фиордите на Норвегия. Северното сияние в Лапландия. Ледовете на Исландия. Плажовете на Югоизточна Азия. Каньоните в Аризона. Малките селца в Испания и Португалия. Националните паркове на Латинска Америка. Няма как да изброя всички, а и едва ли ще успея да ги видя. Но и до само една малка част от тях да стигна, пак ще съм безкрайно щастлива!

arenal-costa-rica

Най-добрия съвет за пътуване, който мога да дам, е пътувайте с отворени очи и сърце. Всяко местенце по света крие красота, но не всеки успява да я види и оцени.

Най-лошия съвет за пътуване, който мога да дам, е да посетите само най-известните забележителностина една дестинация. Малките скрити местенца са далече по-интересни и вълнуващи.

punta-bonita-secluded-beaches-dominican-republic

Замък Рейнфелс
Замък Рейнфелс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *