За първи път в #София: „Нощ на хотелите“ идва на 28 септември

За първи път в България ще се проведе събитието „Нощ на хотелите“ – ще можете да откриете София през очите на туриста като резервирате нощувка на символична цена в един от 20+ участващи столични хотели на 28 септември! 

Събитието е с идеална цел – за популяризиране на София и превръщането и в още по-атрактивна, разпознаваема, модерна и сигурна дестинация, приемаща своите туристи с креативност и толерантност.

Резервациите в избрани 3, 4 и 5-звездни столични хотели ще бъдат на символични цени и ще стартират на 17 септември в 11:00 ч. Списък на участващите хотели може да следите в сайта на събитието.

Какво е Нощ на хотелите?

Ден след световния ден на туризма, в знак благодарност към софиянци за тяхното гостоприемство към туристите, на 28 септември хотелите отварят своите врати срещу символична сума, а Столична община ще осигури безплатен достъп до част от емблематичните за София туристически обекти.

Събитието е съпътствано от три лайтмотива – #ОпознайСофия, #БлагодаримВиСофиянци и #РомантичнаНощСофия, чрез които да бъдат откроени всички възможности, които София дава като туристически град. Именно благодарение на тези лайтмотиви жителите на София ще могат да погледнат своя град през призмата на негови гости. Нещо повече – да преоткрият възможностите, които градът предоставя.

Нощ на хотелите София

С провеждането на първото издание на Нощ на Хотелите, София ще се утвърди като предпочитана туристическа дестинация редом до други европейски столици като Прага и Берлин, които са ежегодни домакини на събития от този тип. Нощта на Хотелите е начина на туристическия бранш да се отблагодари на софиянци за тяхното гостоприемство, с което допринасят за развитието на София като атрактивна, модерна и предпочитана туристическа дестинация. Именно това е и причината за най-важния лайтмотив, съпътстващ събитието – #БлагодаримВиСофиянци.

#ОпознайСофия – пешеходни обиколки + безплатен вход за избрани обекти

#ОпознайСофия е онази част от събитието, която цели да обърне погледа на жителите на града към всички туристически обекти, които обикновено постоянно живеещите в града пренебрегват. Тя се организира със съдействието на Столична община, която ще отвори вратите на Регионален исторически музей, Столичен зоопарк и Парк Врана абсолютно безплатно, както и ще организира безплатна Пешеходна обиколка – „Опознай София – централна градска част” .

#РомантичнаНощСофия – споделено преживяване с любимия човек

#РомантичнаНощСофия цели да предложи решение на проблема с липсата на интимност в забързаното ежедневие, като предоставя възможност на учатсниците в събитието за споделяне на позитивно преживяване с любимия човек. Именно поради тази причина резервацията може да бъде максимум за двама души, независимо от техните пол и раса – защото София освен романтична, е гостоприемна и толерантна.

Следете информация за Нощ на хотелите във Facebook или в сайта https://hotels-night.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *