Най-доброто от астомските блогове през април

Пролетта е във вихъра си, а нашите блогъри днес Ви представят най-добрите си статии от април. Потопете се в света на пътешествията с техните предложения за близки и далечни дестинации.

Островите Сурин и морските номади от племето Мокен

От Кирил Вълканов, Искам да летя

Островите Сурин се намират на 85 км западно от континентален Тайланд и на 150 км северозападно от остров Пукет. Със своята кристално чиста вода, живописен коралов риф и невероятно красиви плажове, островите са признати за една от най-добрите дестинации за гмуркане и шнорхелуване в света. Там са се установили и морските номади от племето Мокен, които станаха популярни с това, че въпреки че живеят в морето, оцеляха по време на опустошителното цунами в Тайланд през 2004г. без да дадат нито една жертва.

Линк към статията – https://iskamdaletya.com/surin-islands-thailand/

Причудливото градче Оберамергау

От Петя Кънзова, Travel with History

Без значение на какъв вид пътешествие сме има едно нещо, което търсим със сигурност. Всеки път основният ни приоритет е да изживеем нещо уникално и специално. Когато изучавах Оберамергау, бях едновременно изумена и заинтригувана. Това село, сгушено в подножието на баварските Алпи има невероятно художествено и религиозно наследство.

Ние, хората търсим и създаваме истории навсякъде и във всяка епоха, в която живеем. А, Оберамергау има какво да ни разкаже.

Какви древни традиции се крият между живописните му къщи, къде да нощувате и как да стигнете до Оберамергау, ще научите в поста.

ПРИЧУДЛИВОТО ГРАДЧЕ ОБЕРАМЕРГАУ (travel-with-history.com)

Неповторимата атмосфера на Ушгули – най-високо разположеното село в Европа

От Станислава, Sun and Sany

Представяли ли сте си някога да се озовете на място, което да ви пренесе в Средновековието и да не е декор от филм? Атмосферата на Ушгули е точно такава. Най-високо разположеното населено място в Европа се намира на 2100 м н.в. в подножието на най-високия връх в Грузия и третия по височина в Кавказ – вр. Шхара (5193 м н.в.) в Горна Сванетия. Защо това откъснато от света място е обект на интерес от туристи, скиори и сноубордисти, и защо изживяването тук е незабравимо – разказвам в статията в блога.

Водопад на Сътворението, Източни Родопи

От Ели Иванова, Друми в думи

Водопадът на Сътворението набра популярност през последните 2-3 години не само заради красотата си, а и заради впечатляващото име, с което се е сдобил сравнително наскоро. Водопадът е висок около 15 метра и се намира до махала Метла на село Долна Кула, община Крумовград.

Пешеходният маршрут до Водопада на Сътворението се изминава за около 20 минути. С кола се стига до началото на махала Метла, а след това е най-добре да се продължи пеша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *