Най-доброто от астомските блогове през септември

Официално посрещнахме есента – време е за шарени листа, топли напитки и уютни дрехи. Но преди това ви представяме най-доброто от астомските блогове през изминалия месец.

Каньон Горло – разходка с лодка

От Кирил Вълканов, Искам да летя

Разходка с лодка в каньона Горло край Смилян е живописно преживяване. Каньонът Горло е малко известна, трудно откриваема, но много красива природна забележителност по поречието на река Арда. Скътан в горите на Родопите, той се намира само на няколко метра от пътя между Смилян и село Кошница.
Млечно синия цвят на водата в комбинация със зеленината на горския мъх обрасъл по скалите създаваха пъстра палитра от цветове, които засищат сетивата. Короните на дърветата пък ни създаваха усещането за естествен зелен тунел.

Линк към статията: http://iskamdaletya.com/gorlo-canyon/

Екопътека от Овеч до Шашкъните

От Ели Иванова, Друми в думи

От Овеч до Шашкъните е интересен маршрут, който свързва една от туристическите емблеми на Провадия – крепостта Овеч – със скалния манастир Шашкъните, един от многото в района. Пътеката се движи недалеч от ръба на Добринското плато, което заедно с Провадийското ограждат от двете страни градчето.

Подробности за маршрута и местата вижте в тази статия: От Овеч до Шашкъните

Добринище – ски писти, СПА и много красота в подножието на Пирин

От Стефан Иванов, Фото моменти

В България съществува много красота! Посещавал съм места, тъй дивни, така очарователни, толкова красиви, че ми се е плачело от щастие и радост! Едно от тези места, съчетало прелест, обаяние и здраве, определено е Добринище! Прочетете статията тук: https://www.photomoments.bg/bg/post/dobrinishte

Село Асеново – неочакваната кулинарна дестинация

от Вики – Моето пътуващо аз

Чували ли сте за дрипави першоре, супа с галушки, трески? Тези специалитети, част от банатската кухня, ни бяха поднесени от баба Мария при нашето гостуване в село Асеново. Научете още интересна информация за живота на банатските българи тук.

Светилището на Афродита в Кипър

От Станислава Енчева, Sun and Sany

Старият Пафос (Палепафос), на територията на който днес се простира селото Куклия, се намира на около 15 км от съвременния Пафос. Кацнал на върха на хълм, гледайки към морската шир, старият град се намирал само на няколко километра от морето. Обитаван още през неолита, старият Пафос бил център на култа към Афродита – древногръцката богиня на любовта и красотата. В светилището на богинята е запазена 12-вековна конична скала, която я представяла до римско време. При посещение на новия Пафос в Кипър, препоръчвам да си отделиш време и за светилището. Повече за този археологически обект разказвам в статията в блога.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *