Най-доброто от астомските блогове през юни

Лятото е тук! Обръщаме поглед към изминалия месец юни, за да видим най-доброто от астомските блогове. Ще гледаме залези, ще скокнем до съседна Гърция и ще се разходим до красиви кътчета из България. Всичко това в духа на юни.

Залезите в Задар са най-красиви


Задар е един прекрасен древен град, дори е от най-старите обитавани населени места по Адриатическото крайбрежие. Ако вече сте посещавали старият град на Дубровник, лесно може да си представите очарованието на Задар. Не се лъжете по модерните улици – тук има история, древна история. И още нещо – „Залезите в Задар са най-красиви“.

ЗАЛЕЗИТЕ В ЗАДАР СА НАЙ-КРАСИВИ (travel-with-history.com)

Небето над Атина – гръцко приключение

Когато портокалови дръвчета и пъстроцветни улици започнат да се вият към древни антични паметници, издигащи се високо на хълм, знаеш че вече си в сърцето на гръцката столица – Атина. Градът, запазил духа на онази Атина от старогръцките митове и легенди, и съхранил кътчета, скрити от хаоса и тълпите на големия град. Много пъти сме били в Гърция из красивите острови. Този път избрахме Атина. Пътувахме с полет на авиокомпания SKY express. Благодарение на тях Атина вече е по-достъпна с пет полета седмично от София. Освен това компанията има най-голямата мрежа от вътрешни полети в Гърция (34 дестинации в страната), както и осем международни, сред които е и София.

Прочетете статията тук.

Тетевен и региона

Джорджа от Съветите на Джорджа

Да си призная честно, не съм очаквала, че Тетевен и района толкова ще ми харесат. Все отлагах посещението, тъй като е близо до София, но се радвам, че най-накрая стигнах до там. Очакват ви история, природа и спокойствие. Вижте кои забележителности в и около Тетевен да включите в посещението си, заедно с любопитни и практични подробности.

Да преживееш Тутракан: вкусна мамалига, рибарски бит и дунавски приключения

От Ели Иванова, Друми в думи

Като дете бях слушала от баща ми много за Тутракан. Какво точно не помня, че бях много малка, но бях с топло впечатление от градчето, без да бях стъпвала там. Години по-късно посетихме семейно Тутракан на връщане от морето. Задочните впечатления не само се материализираха. Утвърдиха се! Бях запленена от крайречния парк и невероятните гледки към Дунава. През май тази година имах щастливата възможност да посетя градчето отново и да го опозная в едно друго измерение. Срещнах се с хора, опитах местна храна, потопих се в тамошни традиции, впуснах се в приключение по Вечната река.

За всичко това и за най-интересните забележителности в Тутракан разказвам в тази статия: https://drumivdumi.com/tutrakan/ 

Десетдневен Черноморски тур

В тази статия ще ви разкажа за моя малка разходка по Черноморието. Набързо начертах маршрут и запазих хотели. Започнах от север на юг. Всеки ден на ново място. Звучи изморително, но за мен бе изключително зареждащо преживяване.

Линк към статията.

Златния Тетевен – завърнал се като феникс след пепелта

Тетевен е едно приказно кътче в България сгушено между ридовете на Стара планина. Градът се простира в ниското по поречието на река Вит, а около него се извисяват високи върхове и скални ридове. Меката зима и прохладното лято правят района един от най-привлекателните за туризъм в България. Множеството екопътеки, водопади и панорамни гледки привличат хиляди туристи всяка година, но тук има още много какво да видите освен природните забележителности. Град Тетевен е бил силно развит занаятчийски град с множество майстори и заможни жители. Запазени са множество артефакти от миналото, които можете да разгледате, а също така и невероятните църкви, манастири и параклиси в района.

Линк към статията: https://mitkoontrip.com/Story/65/zlatniya-teteven-zavarnal-se-kato-feniks-sled-pepelta

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *