Блиц интервю: Елена от myplacestovisit.net

Име: Елена Колева
Години: 47
Травъл блог: https://myplacestovisit.net/
Родно място: Каварна
В момента живея в: София.
Занимавам се със: Опитвам се да се занимавам повече с нещата, които харесвам и да обръщам повече внимание на себе си. Иначе работя от 9 до 6, отглеждам и възпитавам децата си, грижа се за семейството си, пътувам, снимам, поддържам блог и страница, а в свободното ми останало време редя пъзели, творя хендмейд нещица или рисувам, когато съм под стрес.


За мен трябва да знаете, че: Обичам да вадя хората от зоната им на комфорт.
Харесвам: Предизвикателствата и нещата/местата/хората, които успяват да ме провокират.
Обичам: Семейството си, слънцето, морето, свободата, пътуването, фотографията.
Не харесвам: Назадничавото мислене, отъпканите пътеки, застоя, бездействието, сивотата, калта, студа и вечно мрънкащите и недоволни хора.
Любимите ми 3 места в България са: Много места в България харесвам безкрайно, но истински любимо ми е само едно – плаж Корал.
Предпочитам да пътувам със: Вече съм достигнала етапа, в който предпочитам да пътувам сама, с раница и фотоапарат, но още не съм направила тази крачка. Преди това ми се ще да попътувам с малката ми дъщеря, на 9г., за да й разширя кръгозора към света. Не пътувам с приятели и познати.


Първото ми пътуване беше до: Италия, областта Калабрия, която се намира на носа на ботуша в далечната 1988г. с един раздрънкан стар Чавдар (марка автобус, за който не знае). Пътуването беше епично, отне два дни и половина в едната посока, но ми отвори очите към света.
Най-екстремното ми преживяване беше: Счупване на глезен в преследване на поредния кадър.
Предпочитам места, които са по-слабо докоснати от туристическия крак.
Не бих посетила места без душа. Места, в които водещи са бетонът, стъклото и сивият цвят.


Пътуването за мен е: Някога беше мечта, сега е реалност, надявам се скоро да се превърне и в начин на живот.
Писането за мен е: многолико и многостранно. Обичам да разказвам чрез фотографиите си, без думи, но в блога си се старая да предоставя на читателя полезна и изчерпателна информация и да съм максимално обективна. Писането за мен е и емоция. След едно страхотно пътешествие до Гватемала, Белиз и Хондурас местата и хората толкова ме вдъхновиха, че написах дори книга. Бях планирала да я издам преди Коледа, но заминах за Южна Индия. Тази година все пак се надявам да види бял свят.
Когато съм на път, винаги взимам със себе си фотоапарат и обективи.
Когато съм на път, най-много ми липсва: Нищо не ми липсва.
Последното място, което посетих беше: Южна Индия.


Следващото място, което ще посетя е: Сицилия.
Местата, които най-много искам да посетя са: Патагония, Нова Зеландия и Фарьорските острови. Искам да опозная живота на хората, които са част уникални и автентични племена (не туристически такива). Искам да наблюдавам животните в естествената им среда. Искам да се науча да се гмуркам и да опозная дълбините на морския свят.
Най-добрият съвет за пътуване, който мога да дам е: Не си създавайте предварителни очаквания и не тръгвайте предубедени. Старайте се да общувате максимално много с местните хора, безценно е. Не се превръщайте в роби на багажа си, пътувайте с минимално количество вещи. Отсядайте в традиционни места и избягвайте безличните хотели. Хранете се, където се хранят местните. Кривнете от забележителностите. Опознавайте местата не само с очите, но и с душата и сърцето си.
Най-лошият съвет за пътуване, който мога да дам е: Да отидете в Милано, ако сърцето ви влече към Чили.

Следвайте пътешествията на Елена в нейния сайт https://myplacestovisit.net/

Facebook

Instagram

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *