АСТОМ пътува: Стара Загора, един от най-старите градове в света

АСТОМци в Стара Загора: Хилендарският метох

В предпоследния уикенд на юли АСТОМци се отправиха към поредното предизвикателство – да изследват туристическите забележителности на Стара Загора, градът на липите и правите улици, град, изобилстващ от старинни останки от различни епохи.

Програмата беше изключително богата и включваше посещения на различни културно-исторически обекти в града и някои събития.

През първия ден посетихме Регионалния исторически музей, Античен форумен комплекс на Августа Траяна и Антични мозайки от частен дом и от обществена сграда, Къща музей „Гео Милев“.

АСТОМци в Стара Загора: къща-музей Гео Милев
АСТОМци в Стара Загора: къща-музей Гео Милев

Денят завърши вълнуващо – с концерт от програмата на фестивала „Музикални вечери в Античния форум на Августа Траяна“ на рок група Кикимора и симфоничния оркестър на Старозагорската опера.

АСТОМци в Стара Загора: Художествена галерия
АСТОМци в Стара Загора: Художествена галерия

Посещенията ни през втория ден от трипа включваха парк и монумент „Бранителите на Стара Загора“, храм „Св. Димитър“ с Хилендарския метох, музей „Неолитни жилища“, Художествена галерия и Музей на религиите.

АСТОМци в Стара Загора: Музей на религиите
АСТОМци в Стара Загора: Музей на религиите

Освен това имахме специално бирено изживяване – Светът на Загорка , първият сертифициран музей на бирата в България.

АСТОМци в Стара Загора: Светът на Загорка
АСТОМци в Стара Загора: Светът на Загорка

Не пропуснахме да подкрепим нашите лекоатлети в тазгодишната Балканиада.

Третият ден също бе много интересен – посетихме Зоопарк Стара Загора и  Аул „Бага-тур“ – прабългарска школа за оцеляване.

Посещението беше част от прес трипа, организиран съвместно от АСТОМ и община Стара Загора в резултат на дългосрочно партньорство. Благодарим на общината за поканата да посетим града! Статиите ни за Стара Загора са вече готови.

Представяме ви и едно от филмчетата за Стара Загора, които Бистра от Магията на пътуването засне и направи.

Прес трипът беше отразен подобаващо и в социалните мрежи в над 20 поста.

И малко за логистиката – за нашето настаняване и храна се погрижиха от Туристическия информационен център в Стара Загора, за което благодарим.

Не се колебайте да се свържете с нас, ако желаете да представим и Вашата дестинация! С удоволствие ще споделим информация от първо лице, наред с много съвети за най-незабравими пътешествия.

Последвайте ни във Facebook и ни пишете на info@astom.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *