Най-доброто от българските травъл блогове през ноември

Предпоследният месец от годината ни показа, че блогърите не се страхуват нито от облаци, нито от дъжд, нито от по-студено време. Всеки един от тях избра по една своя статия, която да представи пред вас, нашите читатели. Макар и студен, месец ноември бе изпъстрен от емоции, пътувания и спомени. Нека погледнем из ноемврийските пътешествия:

Магията на пътуването: Дупница-градът на неотговорените въпроси

The magic of travelling
Дупница

Петя и Наце от Магията на пътуването споделят впечатленията си от града на фармацията… „Ходили сме в Дупница много пъти. Изградихме си мнението за един малък доста чист град (град на фармацията е все пак, предполагам, че чистотата от там се подразбира) и дотам. Главната улица на града е изключително приятна за разходка, особено при по-топло време. На централния площад има весели фонтани, а около тях си играят деца. Междувременно възрастните посещават кафенетата и магазините. Не звучи лошо, но дали това е всичко в този град? Никога не сме мислели, че има нещо повече в него, че има какво да се види и изпита в него – а наскоро разбрахме, че сме грешали.“

Друми в думи: Църквата „Свети свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в Добърско

Друми в Думи
Църквата „Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат“

Едно от местата, които ни представя този месец Ели от Друми в думи е малката църква в разложкото село Добърско, носеща името на двамата светци – свети Теодор Тирон и свети Теодор Стратилат. Църквата е уникална със своите четиривековни стенописи, разкриващи в багрите си повече от близо 500 образа.

Time2travel: Побитите камъни-един невероятен природен феномен

Time2travel.bg
Побитите камъни- един невероятен природен феномен

Юлия ни повежда отново на едно от своите дълги пътешествия и този път посоката е към град Варна, и по точно към Побитите камъни. “ В ден 4-ти от лятната ни екскурзия в Северна България се отправихме от Балчик към Девня, като първата ни спирка бе определена отдавна-природният феномен Побитите камъни. Много съм слушала и чела за това място. И ето как всяко едно нещо в живота си има точно определен момент за да се случи. Денят беше повече от слънчев, планът за изпълнение бе дълъг и така се отправихме към Побитите камъни.“. Какво още ни разказа тя, може да прочетете на time2travel.bg.

Sunandsany: Една от най-впечатляващите разходки из Рила

Sunandsany.com
Урдини езера

В една ранна съботна утрин се отправих към Рила. Отивах на планински преход, щях да мина през няколко от Седемте рилски езера и планът беше да обходим Урдините езера. Казвала съм го много пъти и сега ще се повторя – никога не бях виждала езерата. Пътите, в които съм се качвала, е било през зимата, когато всичко е било покрито със сняг. Хванахме лифта до хижа Рилски езера и преходът започна.“ Силно развълнувана Станислава ни разказва за своето приключение, макар и във вече по-студено време из Рила. Ако искате да разберете какво видя, преживя и запомни Сани, заповядайте на sunandsany.com.

Andreyandreev: Трявна-частица от възрожденска България

Andrey-andreev.com
Трявна-частица от възрожденска България

„Може да ви се струва странно, но обичам да снимам през есента. И то не толкова заради есенните краски, а повече заради това, че „златният“ и „синият“ час са по-рано през денонощието –  октомври са около  18-19ч. Златният час не винаги е цял час и е времето преди залязването на слънцето или малко след изгрева. А синият час е леко синкавите минути, след като слънцето се е скрило зад хоризонта, или сутринта, преди слънцето да се покаже над хоризонта. Това са часовете, през които фотографите „полудяват“ и се щурат и слагат стативи навсякъде. Есенно време е най-щастливо за мен, защото през лятото тези часове са или много рано, когато спя, или много късно, когато вече съм седнал да хапвам и пийвам винце. А след едно винце никак не е времето за катерене по скалите.“. Сладкодумният Андрей с опит в боравенето в думите и неоспорим опит зад фотоапарата вдъхновяващо ни представя Трявна-частица от възрожденска България. Повече за неговите пътувания може да намерите тук andrey-andreev.com.

Ако тази статия ви бе интересна, може да погледнете и ноемврийските статии на англоезичните ни блогове тук.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *